top of page

Escola de música i auditori a Sitges

Projecte final de Grau.

L’emplaçament del projecte s’escull després d’un anàlisis de la vila de sitges, on s’observa la gran possibilitat d’expansió que es crearà a partir del pla parcial de Santa Bàrbara, que dotarà a sitges d’un parc amb voluntat d’absorbir diferents equipaments artístics de la població, descentralitzar la ciutat i unificar urbanitzacions perifèriques.

​

La intervenció es tracte d’establir un equipament que tingui sensibilitat amb el seu entorn i crear un diàleg amb el parc. aquests conceptes s’aconsegueixen introduïnt el parc dins del projecte i fent-lo protagonista com element central del projecte. A la vegada, s’ha volgut tenir un respecte amb les preexistències i s’ha optat per crear un coixí verd entre la residència de la tercera edat i l’escola, essent aquest un possible espai que planteja un nou accés a la residència i la continuació del mateix parc cap a la nova urbanització de la Plana Est.

​

Es projecten dos volums units en diferents punts del projecte, on en l’espai intersticial entre els dos hi ha l'element protagonista de tot el projecte, la introducció del parc. El gran porxo que ens trobem a la façana principal del parc és on es troben els accessos als dos equipaments. Aquest dos volums adquireixen diferents alçades i geometries. Per una banda, el programa de l'escola demanava d'una geometria més ortogonal i ordenada per tal de complir les seves necessitats. En canvi, l'auditori amb un programa més flexible assoleix una geometria orgànica per establir més relació amb el parc i d'aquesta manera no crear un gran impacte a l'Avinguda Vilafranca, creant un interés i unes visuals. A la vegada, la forma orgànica de la coberta de l'auditori s'aprofita per introduir llum zenital en espais com el foyer

​

El programa busca solucionar el problema que, actualment, Sitges no disposia d’un equipament públic per abosrbir activitats d'aquesta índole aprofitant l’expansió que actualment està realitzant la ciutat. Un altre aspecte important és que busca descentralitzar Sitges, donat que actualment la majoria d'equipaments i activitat de la ciutat es situa en el casc antic i els seus voltants.

© 2017 by Jordi Masana

bottom of page